Langkau ke kandungan utama

WARKAH BUAT AWAK BERNAMA SAHABAT




salam sayang buat awak bernama sahabat

awak
benar saya tak tahu kenapa awak menjauhkan diri dari saya
dan saya benar2 tak paham kenapa awak menyepikan diri
dan saya sangat ingin tahu kenapa awak tak nak jawab dan balas panggilan dan mesej2 saya
awak
saya tak kisah kalau awak perlukan masa awak sendiri
saya pun tak kisah kalau awak tak nak selalu jumpa saya 
dan saya memang tak kisah sangat kalau awak tak nak temankan saya ke mana2 pun
dan awak tahukan sebenarnya 
awak cuma perlu buka mulut atau hantar mesej
bagitahu saya apa yang awak mahu sebenarnya
awak
betul saya tak dendam pun bila awak tak nak balas mesej saya
cuma saya tertanya-tanya kenapa awak buat macam tu
awak
walaupun masa tu saya tengah marah atau sedih dengan awak
tapi bila baca mesej awak kepada saya
bila lihat gambar2 kenangan kita bersama
say jadi sedih balik
saya tak tahu kenapa air mata ini murah sangat, awak
awak
saya minta maaf kalau saya buat salah 
saya jugak minta maaf kalau awak rasa tindakan saya tu melukakan hati awak
TAPI awak pun tahu sendiri
saya memang tak pandai simpan marah saya 
dan saya memang gagal untuk sembunyikan perasaan sya kalau saya tak suka sesuatu
tindakan saya hari itu saya rasakan perlu
sebab saya ada juga hati dan keluarga yang saya perlu lindungi
adik saya telefon awak tanya saya 
apa saya buat sampai saya kena marah 
awak
saya tak harap pun awak mengerti
ataupun memaafkan kesalahan saya
tetapi saya harap yang awak akan faham suatu hari nanti
awak
kalau suatu hari nati awak tebaca warkah saya ni
saya nak awak tahu dan faham satu perkara
benar saya tak kisah awak buang saya dari senarai rakan awak
dan saya memang tak kisah kalau itu yang awak pilih
tapi saya harap
kenangan kita berdua awak tak buang
dan saya nak awak tahu
yang saya selalu di sini
benar saya bertemu dan mungkin saya mempunyai sahabat yang lain
tetapi setiap sahabat saya istimewa awak
saya selalu di sini 
datanglah bila2 kalau awak rasa rindu dengan kenangan kita
cuma satu sahaja saya HARAPKAN sangat awak
kalau nanti kita tak sempat bertemu lagi
atau kalau nanti kita bertemu tapi tak berbicara
saya HARAP sangat awak
maafkan segala kesilapan saya dekat awak
dan kalau ada hutang saya dengan awak SAYA minta halalkanlah
dan kalau suatu hari nanti saya dipanggil mengadap ILLAHI
awak
saya harap awak datang jumpa saya
dan saya harap sangat awak
yang awak akan TALKINKAN saya
awak 
warkah ini memang khas untuk awak
awak yang pernah bernama sahabat
dan awak yang akan sentiasa menjadi sahabat saya

salam rindu dari saya buat awak bernama sahabat
(hamidahsulfansyah)





Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH

Aku :Macam mana korang boleh start couple ni. Kau kenal dia waktu bila Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia. Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia. Kawan : Biasalah , kata romeo. 
Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku. Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang  melampau juga buat kawan aku jadi rimas. Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.
Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia. Sampai hati dia nak clash macam tu jer. Kita cinta mati dengan dia. Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni. Kita sayang gila kat dia. Aku : -_- (Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai pukul berapa entah)
Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku. Dia seronok…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…