Langkau ke kandungan utama

AWARD DARI CHE NAD

First time aku wat blog nih dulu, tak tahulah pulak yang ader benda2 cam AWARD and whats so on lah....
Then, biler aku dah start rajin buat blogwalking cikit, barulah aku tahu yang blog kiter nih boleh dapat award dari bloggers yang lain..... dan time tu Im asking myself siapakah yang buat award tuh.... macam maner diorang dapat.....
One day, aku bukak aku nyer blog dan dapat note dari Che Nad tuk amek award kat blog dier...
Seriously, time tuh aku memang blurrr sebentar and then biler aku bukak blog Azam , barulah tahu aper yang aku kena buat...hhehehheheheh... So coclusionny aku memang sangatlah JAHIL pasal benda2 alah nih....
for Che Nad thanks bebanyak bagi aku award nih..... huhuhuhuhuhuhu....
even aku rasa blog aku tak cantik maner pun coz aku wat blog nih tuk kepuasan diri tuan punya tanah sendiri...
thanks for your award... nilah first award yang MID dapat ...hehehhehe...



1. Write 5 interesting facts about the person who gave u this award

SwEeT
aku paling suka nengok dier senyum sebab time dier senyum mata dier tuh macam tertutup cikit dan itu makes she looks so sweet when she smiling.......
FaShIoNaBlE
aku tak sure samaada dier setuju atau tak dengan fact yang aku bagi nih.... tapi seriously, she always look great in whatever she wears....... even pakai baju kurung ngan tudung yang berjahit tengah... tapi paling yang aku ingat sampai sekarang adalah biler satu hari tuh kitorang pergi camping ke TELUK BATIK malam tuh hujan dier pakai SWEATER yang looks so great and cute with her....
CuTe
tapi sorylah yer NAD ko jatuh nombor dua ......
bagi aku yang paling cute PUTRI.....hehehhehehehehehehe.....
cute kat NAD nih dari segi dier cakap dan pandang orang...
sometimes, time ngah tensyen pun dier sangat cute.....hehehehehhe......
A vErY gReAt HeLpErS
hehheehehehhe... memang sengaja aku letak perkataan helpers tuh... 
nak mengimbas memori lama kiter dulu2....
dier memang sangat suka 5x tolong kawan2 dier.....
dan dia tak segan tuk hulurkan pertolongan walaupun tak diminta personally
dan dier akan tolong sampai semua kerja dah disiapkan....
CrEaTiVe
aku rasa ramai yang akan setuju kalo aku cakap NAD sangatlah creative
tak perlu further explanation
semua dah tahu kot
hehehhehehehehe......
 

2.Write down 10 intresting facts about yourself and your hobby

     hhhhhhmmmmmmmmmmmmm..... biler suruh citer pasal diri sendiri nih......
aku memang masalah betullah
tapi I will tyr the best....

1. love to play VOLLEYBALL 
( walaupun dah banyak kali injured coz main volleyball )
2. sangat suka MEMANAH
( hopefully aku dapatlah masuk SUKMA...hehehehehehehe... )
3. sangat suka xtvt yang mencabar macam jungle trekking, flying fox
4. sangat menikmati alam sekitar thats why I love camping
5. sangat suka dengan motor dan bawak motor laju2
6. sangat suka sportscar dan hope
 oneday aku akan ader sebuah sportscar parking depan rumah
7. sangat suka jalan2 ke tempat yang tak pernah pergi and hope
 one day dapat travelling satu dunia
8. senang nak berkawan sbab sangat suka memulakan
perbualan dengan orang yang baru kenal...
9. suka ader ramai kawan tapi kadang2 lebih 
suka bersendirian kalo tengah seih atau memndamperasaan
10. saya tak pandai nak tunjuk muka gembira kalo tengah benci kat seseorang


3. 10 deserving recipient and describe them

kepada semua yang sudi luangkan masa tuk baca blog saya
and also kepada mereka yang selalu meninggalkan komen yang bermakna...


4. link the of the person who gives this award to u.



5. spread the award to bloggers who u like & u think their blog are awesome

UnCLe ALi

DaNnY

SyAhMi

FaNa

HaZmAn

AlYa


Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

DREAMLAND: BUY TOYOTA FJ CRUISER

dulu2 memang nak sangat beli sportcar tapi bila fikir segala aspek rasa tidaklah unless kalau duit berlebihan sangat dan kalau ada yg baik hati nak bagi saya terima dengan senang hati
sebab sudah ada cik betty so for starting, tak adalah nak fikir sangat  untuk beli kereta bila dah start kerja but then, akan start jugak simpan duit nak beli kereta sendiri and my dram car for now TOYOTA FJ CRUISER
first tima nampak kereta nie masa nak pergi airport sekat PENANG first time nampak memang falling in love at first sight tak tahu apa orang lain cakap but personally, aku rasa bentuk dia nak menyerupai HUMMER so,nak beli hummer memang jauh lagilah dapat FJ CRUISER nie  pun boleh kira dah besar rahmat
dia ada banyak colour antara yg ada hitam putih biru and kuning tap entah kenapa pilihan maybe antara hitam dan kuning dan aku google image tadi aku jumpa yg update version tuk warna kuning memnag stylo habis  hehehehehehehe tak percaya cuba nengok kat bawah nie

cuba search kai internet tapi aku…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy.