Langkau ke kandungan utama

AWARD DARI CHE NAD

First time aku wat blog nih dulu, tak tahulah pulak yang ader benda2 cam AWARD and whats so on lah....
Then, biler aku dah start rajin buat blogwalking cikit, barulah aku tahu yang blog kiter nih boleh dapat award dari bloggers yang lain..... dan time tu Im asking myself siapakah yang buat award tuh.... macam maner diorang dapat.....
One day, aku bukak aku nyer blog dan dapat note dari Che Nad tuk amek award kat blog dier...
Seriously, time tuh aku memang blurrr sebentar and then biler aku bukak blog Azam , barulah tahu aper yang aku kena buat...hhehehheheheh... So coclusionny aku memang sangatlah JAHIL pasal benda2 alah nih....
for Che Nad thanks bebanyak bagi aku award nih..... huhuhuhuhuhuhu....
even aku rasa blog aku tak cantik maner pun coz aku wat blog nih tuk kepuasan diri tuan punya tanah sendiri...
thanks for your award... nilah first award yang MID dapat ...hehehhehe...



1. Write 5 interesting facts about the person who gave u this award

SwEeT
aku paling suka nengok dier senyum sebab time dier senyum mata dier tuh macam tertutup cikit dan itu makes she looks so sweet when she smiling.......
FaShIoNaBlE
aku tak sure samaada dier setuju atau tak dengan fact yang aku bagi nih.... tapi seriously, she always look great in whatever she wears....... even pakai baju kurung ngan tudung yang berjahit tengah... tapi paling yang aku ingat sampai sekarang adalah biler satu hari tuh kitorang pergi camping ke TELUK BATIK malam tuh hujan dier pakai SWEATER yang looks so great and cute with her....
CuTe
tapi sorylah yer NAD ko jatuh nombor dua ......
bagi aku yang paling cute PUTRI.....hehehhehehehehehehe.....
cute kat NAD nih dari segi dier cakap dan pandang orang...
sometimes, time ngah tensyen pun dier sangat cute.....hehehehehhe......
A vErY gReAt HeLpErS
hehheehehehhe... memang sengaja aku letak perkataan helpers tuh... 
nak mengimbas memori lama kiter dulu2....
dier memang sangat suka 5x tolong kawan2 dier.....
dan dia tak segan tuk hulurkan pertolongan walaupun tak diminta personally
dan dier akan tolong sampai semua kerja dah disiapkan....
CrEaTiVe
aku rasa ramai yang akan setuju kalo aku cakap NAD sangatlah creative
tak perlu further explanation
semua dah tahu kot
hehehhehehehehe......
 

2.Write down 10 intresting facts about yourself and your hobby

     hhhhhhmmmmmmmmmmmmm..... biler suruh citer pasal diri sendiri nih......
aku memang masalah betullah
tapi I will tyr the best....

1. love to play VOLLEYBALL 
( walaupun dah banyak kali injured coz main volleyball )
2. sangat suka MEMANAH
( hopefully aku dapatlah masuk SUKMA...hehehehehehehe... )
3. sangat suka xtvt yang mencabar macam jungle trekking, flying fox
4. sangat menikmati alam sekitar thats why I love camping
5. sangat suka dengan motor dan bawak motor laju2
6. sangat suka sportscar dan hope
 oneday aku akan ader sebuah sportscar parking depan rumah
7. sangat suka jalan2 ke tempat yang tak pernah pergi and hope
 one day dapat travelling satu dunia
8. senang nak berkawan sbab sangat suka memulakan
perbualan dengan orang yang baru kenal...
9. suka ader ramai kawan tapi kadang2 lebih 
suka bersendirian kalo tengah seih atau memndamperasaan
10. saya tak pandai nak tunjuk muka gembira kalo tengah benci kat seseorang


3. 10 deserving recipient and describe them

kepada semua yang sudi luangkan masa tuk baca blog saya
and also kepada mereka yang selalu meninggalkan komen yang bermakna...


4. link the of the person who gives this award to u.



5. spread the award to bloggers who u like & u think their blog are awesome

UnCLe ALi

DaNnY

SyAhMi

FaNa

HaZmAn

AlYa


Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…