Langkau ke kandungan utama

AWARD DARI CHE NAD

First time aku wat blog nih dulu, tak tahulah pulak yang ader benda2 cam AWARD and whats so on lah....
Then, biler aku dah start rajin buat blogwalking cikit, barulah aku tahu yang blog kiter nih boleh dapat award dari bloggers yang lain..... dan time tu Im asking myself siapakah yang buat award tuh.... macam maner diorang dapat.....
One day, aku bukak aku nyer blog dan dapat note dari Che Nad tuk amek award kat blog dier...
Seriously, time tuh aku memang blurrr sebentar and then biler aku bukak blog Azam , barulah tahu aper yang aku kena buat...hhehehheheheh... So coclusionny aku memang sangatlah JAHIL pasal benda2 alah nih....
for Che Nad thanks bebanyak bagi aku award nih..... huhuhuhuhuhuhu....
even aku rasa blog aku tak cantik maner pun coz aku wat blog nih tuk kepuasan diri tuan punya tanah sendiri...
thanks for your award... nilah first award yang MID dapat ...hehehhehe...



1. Write 5 interesting facts about the person who gave u this award

SwEeT
aku paling suka nengok dier senyum sebab time dier senyum mata dier tuh macam tertutup cikit dan itu makes she looks so sweet when she smiling.......
FaShIoNaBlE
aku tak sure samaada dier setuju atau tak dengan fact yang aku bagi nih.... tapi seriously, she always look great in whatever she wears....... even pakai baju kurung ngan tudung yang berjahit tengah... tapi paling yang aku ingat sampai sekarang adalah biler satu hari tuh kitorang pergi camping ke TELUK BATIK malam tuh hujan dier pakai SWEATER yang looks so great and cute with her....
CuTe
tapi sorylah yer NAD ko jatuh nombor dua ......
bagi aku yang paling cute PUTRI.....hehehhehehehehehehe.....
cute kat NAD nih dari segi dier cakap dan pandang orang...
sometimes, time ngah tensyen pun dier sangat cute.....hehehehehhe......
A vErY gReAt HeLpErS
hehheehehehhe... memang sengaja aku letak perkataan helpers tuh... 
nak mengimbas memori lama kiter dulu2....
dier memang sangat suka 5x tolong kawan2 dier.....
dan dia tak segan tuk hulurkan pertolongan walaupun tak diminta personally
dan dier akan tolong sampai semua kerja dah disiapkan....
CrEaTiVe
aku rasa ramai yang akan setuju kalo aku cakap NAD sangatlah creative
tak perlu further explanation
semua dah tahu kot
hehehhehehehehe......
 

2.Write down 10 intresting facts about yourself and your hobby

     hhhhhhmmmmmmmmmmmmm..... biler suruh citer pasal diri sendiri nih......
aku memang masalah betullah
tapi I will tyr the best....

1. love to play VOLLEYBALL 
( walaupun dah banyak kali injured coz main volleyball )
2. sangat suka MEMANAH
( hopefully aku dapatlah masuk SUKMA...hehehehehehehe... )
3. sangat suka xtvt yang mencabar macam jungle trekking, flying fox
4. sangat menikmati alam sekitar thats why I love camping
5. sangat suka dengan motor dan bawak motor laju2
6. sangat suka sportscar dan hope
 oneday aku akan ader sebuah sportscar parking depan rumah
7. sangat suka jalan2 ke tempat yang tak pernah pergi and hope
 one day dapat travelling satu dunia
8. senang nak berkawan sbab sangat suka memulakan
perbualan dengan orang yang baru kenal...
9. suka ader ramai kawan tapi kadang2 lebih 
suka bersendirian kalo tengah seih atau memndamperasaan
10. saya tak pandai nak tunjuk muka gembira kalo tengah benci kat seseorang


3. 10 deserving recipient and describe them

kepada semua yang sudi luangkan masa tuk baca blog saya
and also kepada mereka yang selalu meninggalkan komen yang bermakna...


4. link the of the person who gives this award to u.



5. spread the award to bloggers who u like & u think their blog are awesome

UnCLe ALi

DaNnY

SyAhMi

FaNa

HaZmAn

AlYa


Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy. 



GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…

OPTICAL COMBUSTION ENGINE~~~~ A BRIEF INTRODUCTION

1.INTRODUCTION  Figure 1 : Optical Single Cylinder Engine Internal combustion (IC) performance is one of the important aspects in automotive industry. The higher the IC performance, the powerful the engine car to be, therefore cause the higher request between the lovers of high performance cars. However, engineers had faced lots of problem in the way to determine the exact and more accurate performance of IC engine. These problems happen due to lots of factor such as the material that IC engine made of from. The IC engine is made of from all-metal materials and this prevent engineers to gain a detailed insight of the mixing, combustion and emissions formation processes occurred in the cylinder of IC engine. Therefore, the Optical Engine has been introduced as the improvement to the original system. High-speed imaging combined with the optical access provided by a optical engine offer the ability to directly image and compare ignition and combustion phenomena of internal combustion engin…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…