Langkau ke kandungan utama

SEBUAH PEMERGIAN

hari penuh tangisan
mungkin buat insan2
yang hari ini telah kehilangan
sesiapa sahaja yang terdekat dengan mereka
benar
hari ini
hari tangisan buat semua
sanak saudara kenalan dan juga sahabat-andai
buat arwah MBAH NANI dan juga USTAZAH ROZITA
aku turut merasa pilunya
bukan apa
setiap hari raya
pasti aku akn melawat MBAH
mungkin buat pengganti nenda
yang jauh di seberang
setelah lama kau bertarung nyawa
genap pula 9 hari
kau berumah di HOSPITAL BESAR TELUK INTAN
akhirnya
kau pergi jua
menyahut seruan ILLAHI
sungguh ramai yang mengiringimu
sungguh ramai yang menjengukmu
mungkin lebih ramai dari
sewaktu kau masih bernafas
kenalan lama
sanak saudara yang jauh
semuany berumah di teratak indahmu
gugur satu persatu
air mata ini
melihat waktu
kau dimandikan
kau dikafankan
dan
sewaktu detik2 terakhir
kau meninngalkan teratakmu ini
betul first time
aku nengok secara live
orang mengutruskan jenazah
gerun
ya memang
sampai aku masih terbau baunya
tapi aku lebih berpikir
adakah ramai yang akan
datang melawat aku
semasa detik2 terakhir aku
di muka bumi ini
adakah yang akan
menguruskan jenazahku nanti
adakah anak2ku akan memandikan aku nanti
adakah suamiku
akan menyapu air mawar
di kepalaku
adakah sahabat andai
akn datang
lalu
mentalkinkan aku
menyembahyangkan aku
dan mengiringi aku ke
tempat semadiyan terakhirku
semuanya masih tinggal pertanyaan
satu soalan yang penuh keliru
dalam jiwa
satu kemusykilan
yang hanya aku ketahui
di hujung nyawaku
satu kenyataan yang
aku pasti dapat
bergantung pada
usaha aku
selama ini
di muka bumi ini....
aku yang keliru.....

P/S: AL-FATIHAH buat kedua arwah....semoga roh mereka dilindungi dan semoga mereka dihimpunkan bersasama orang yang soleh...

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

DREAMLAND: BUY TOYOTA FJ CRUISER

dulu2 memang nak sangat beli sportcar tapi bila fikir segala aspek rasa tidaklah unless kalau duit berlebihan sangat dan kalau ada yg baik hati nak bagi saya terima dengan senang hati
sebab sudah ada cik betty so for starting, tak adalah nak fikir sangat  untuk beli kereta bila dah start kerja but then, akan start jugak simpan duit nak beli kereta sendiri and my dram car for now TOYOTA FJ CRUISER
first tima nampak kereta nie masa nak pergi airport sekat PENANG first time nampak memang falling in love at first sight tak tahu apa orang lain cakap but personally, aku rasa bentuk dia nak menyerupai HUMMER so,nak beli hummer memang jauh lagilah dapat FJ CRUISER nie  pun boleh kira dah besar rahmat
dia ada banyak colour antara yg ada hitam putih biru and kuning tap entah kenapa pilihan maybe antara hitam dan kuning dan aku google image tadi aku jumpa yg update version tuk warna kuning memnag stylo habis  hehehehehehehe tak percaya cuba nengok kat bawah nie

cuba search kai internet tapi aku…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy.