Langkau ke kandungan utama

KENANGAN TERINDAH KITA


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



teman
di celah masa yang berlalu
di antara rutin padatku
terbit rasa rindu padamu
jauh di lubuk hatiku
aku cuba, teman
untuk melupakanmu
aku cuba
untuk memadamnamamu
cuba untuk melupakan
senyumanmu di mata hatiku
aku padam teman
kenangan yang terukir antara kita
aku pendam teman
perasaan yang pernah wujud
antara kita
namun akhirnya
aku senyum kegagalan
aku meratap hiba
mengalir air mata kerinduan
pada sebuah
kemanisan persahabatan
yang pernah kurasai
mana mungkin bagiku teman
melupakan senyumanmu
mustahil teman
dapat kulupakan
kenangan terindah kita........


buat sahabat2 yang pernah hadir menhiasi hidup ini...buat sahabat2 yang tak pernah jemu berada di sisiku...buat sahabat2 yang sering menghiasi hari2ku dengan keletah yang menghiburkan, dengan senyuman penuh ceria, dengan ketawa yang sering memukau mata, denga tingkah yang sering mencuit rasa.... buat semua dan sesiapa sahaja yang pernag bergelar sahabat buat diri ini...aku sentiasa menghargai dan mengingati kalian....sahabat2ku....

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

TOUR @ SUNGAI PETANI (SP)

tour at sungai petani dah jadi macam satu rutin dan kewajipan setiap sem mesti datang sp well, biasalah nak melawat bakal nurse kan sungai petani ne letaknya kat kedah darul aman dan buat student macam aku nie kalau nak jalan2 memanglah akan well-planned dulu  coz nak kena budget cikitkan dari USM nibong tebal sebab nak cepat dan tak nak sangkut sangat  dengan traffic light yang memanglah banyak dekat PENANG nie aku choose ikut highway dari TOL JAWI and keluar dekat TOL JURU ( duit tol : RM 2.80) then dari JURU terus jer tak payah bengkak-bengkok sampailah nampak arah nak ker alor setar then akan masuk pulak tol SG DUA dan sebab  nak jimat cikit aku selalu keluar ikut TOL SP (U) ( duit tol : RM 3.40) btw, tiniey aka my bestfriend nie ngah blajaq nak jadi nurse  and kolej dy dekat HOSPITAL SULTAN ABDUL HALIM  even lg dekat kalau aq kuar ikut TOL SP (S) tapi malaslah sebab tol naiklah cikit plus ikut jalan kampung best kot dapat makan angin ngan menikmati kehidupan dan seharian tu mema…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…