Langkau ke kandungan utama

Bachelor of Biomedical Engineering (BBEng) at UM

Biomedical Engineering involves the application of the latest advances in engineering and scientific knowledge for biomedical use. Our undergraduate programme prepares students for positions in biomedical engineering industries or to pursue advanced postgraduate studies. During the first and second years of study, you will focus upon core electrical and mechanical engineering and biology-based topics giving you a firm foundation upon which to build the rest of your degree program. To enhance your soft skills a Critical Thinking and Communication course is provided all students.

The third year moves engineering topics to a more advanced level as well as incorporating an industrial placement module, bringing both a higher level of practical expertise and engineering exposure which will benefit students throughout the rest of the programme and in their future careers. Prior to industrial placement, students have an opportunity to interact with medical specialists at the University of Malaya Medical Centre that adds further depth to their work. This provides student an opportunity to suggest solutions to overcome the problem faced by UMMC.

The final year is dominated by the final year thesis project and elective topics. The elective components permit students to shape their own direction as preparation for a future career. Due to diverse specialties of our lecturers, students have opportunity to specialize in a wide range of fields. At the end of the thesis project, the students are obliged to present and defend their project. The Department organizes visits to industry every year to expose students to a commercial working environment. There are also lectures from the industry in every semester to enable students to hear first hand from prominent biomedical engineers.



Career Opportunities



* Biomedical Engineer
* Biomedical Equipment Engineer
* Medical Science Officer
* Researcher





Course Modules
*
o
Information Skills
TITAS I&II
Thinking and Communications Skills
Moral and Ethics in the Engineering Profession
Economics, Finance and Engineering
Project Management
Engineering Law
Management, Entrepreneurial and Engineering
Basic Engineering Calculus
Basic Engineering Algebra
Normal Differential Equations
Vector Analysis
Statics
Human System I & II
Thermofluid I & II
Basic Biochemistry
Workshop Technology
Dynamics
Basics of Digital Logic Design
Biomechanics I & II
Computer Assisted Drawing
Electric Circuits Analysis
Electrical Machines and Drivers
Computer and Programming
Mechanic Materials I & II
Electronics
Microprocessing Systems
Medical Electronics
Electromagnetism
Basic Biomaterials
Control Systems
Mechanical Machines
Biomedical Statistics
Signals and Systems
Biomedical Engineering Safety
Clinical Engineering
Artificial Organs and Biotransportation
Bioinstrumentation
Biomedical Engineering Imaging
Perspective in Medical Technology

Ini pula syarat2 yang diberikan: (https://online.mohe.gov.my/upu/emas/
MEMENUHI SYARAT AM UNIVERSITI
DAN
SYARAT KHAS PROGRAM

Mendapat sekurang-kurangnya Gred B (3.00) pada peringkat Matrikulasi/Asasi dalam mata pelajaran berikut:

*
Mathematics/Engineering Mathematics; dan
*
Physics/Engineering Physics

atau

Mendapat sekurang-kurangnya Gred B (3.00) pada peringkat Matrikulasi/Asasi dalam mata pelajaran berikut:

*
Mathematics

dan

Mendapat sekurang-kurangnya Gred A- (3.67) pada peringkat Matrikulasi/Asasi dalam mata pelajaran berikut:

*
Chemistry
*
Biology

dan

Mendapat sekurang-kurangnya 2A pada peringkat SPM dalam mata pelajaran berikut:

*
Fizik

Keutamaan diberi kepada calon yang mengambil mata pelajaran Biology pada peringkat Matrikulasi/Asasi.

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

TOUR @ SUNGAI PETANI (SP)

tour at sungai petani dah jadi macam satu rutin dan kewajipan setiap sem mesti datang sp well, biasalah nak melawat bakal nurse kan sungai petani ne letaknya kat kedah darul aman dan buat student macam aku nie kalau nak jalan2 memanglah akan well-planned dulu  coz nak kena budget cikitkan dari USM nibong tebal sebab nak cepat dan tak nak sangkut sangat  dengan traffic light yang memanglah banyak dekat PENANG nie aku choose ikut highway dari TOL JAWI and keluar dekat TOL JURU ( duit tol : RM 2.80) then dari JURU terus jer tak payah bengkak-bengkok sampailah nampak arah nak ker alor setar then akan masuk pulak tol SG DUA dan sebab  nak jimat cikit aku selalu keluar ikut TOL SP (U) ( duit tol : RM 3.40) btw, tiniey aka my bestfriend nie ngah blajaq nak jadi nurse  and kolej dy dekat HOSPITAL SULTAN ABDUL HALIM  even lg dekat kalau aq kuar ikut TOL SP (S) tapi malaslah sebab tol naiklah cikit plus ikut jalan kampung best kot dapat makan angin ngan menikmati kehidupan dan seharian tu mema…