Langkau ke kandungan utama

Bachelor of Biomedical Engineering (BBEng) at UM

Biomedical Engineering involves the application of the latest advances in engineering and scientific knowledge for biomedical use. Our undergraduate programme prepares students for positions in biomedical engineering industries or to pursue advanced postgraduate studies. During the first and second years of study, you will focus upon core electrical and mechanical engineering and biology-based topics giving you a firm foundation upon which to build the rest of your degree program. To enhance your soft skills a Critical Thinking and Communication course is provided all students.

The third year moves engineering topics to a more advanced level as well as incorporating an industrial placement module, bringing both a higher level of practical expertise and engineering exposure which will benefit students throughout the rest of the programme and in their future careers. Prior to industrial placement, students have an opportunity to interact with medical specialists at the University of Malaya Medical Centre that adds further depth to their work. This provides student an opportunity to suggest solutions to overcome the problem faced by UMMC.

The final year is dominated by the final year thesis project and elective topics. The elective components permit students to shape their own direction as preparation for a future career. Due to diverse specialties of our lecturers, students have opportunity to specialize in a wide range of fields. At the end of the thesis project, the students are obliged to present and defend their project. The Department organizes visits to industry every year to expose students to a commercial working environment. There are also lectures from the industry in every semester to enable students to hear first hand from prominent biomedical engineers.



Career Opportunities



* Biomedical Engineer
* Biomedical Equipment Engineer
* Medical Science Officer
* Researcher





Course Modules
*
o
Information Skills
TITAS I&II
Thinking and Communications Skills
Moral and Ethics in the Engineering Profession
Economics, Finance and Engineering
Project Management
Engineering Law
Management, Entrepreneurial and Engineering
Basic Engineering Calculus
Basic Engineering Algebra
Normal Differential Equations
Vector Analysis
Statics
Human System I & II
Thermofluid I & II
Basic Biochemistry
Workshop Technology
Dynamics
Basics of Digital Logic Design
Biomechanics I & II
Computer Assisted Drawing
Electric Circuits Analysis
Electrical Machines and Drivers
Computer and Programming
Mechanic Materials I & II
Electronics
Microprocessing Systems
Medical Electronics
Electromagnetism
Basic Biomaterials
Control Systems
Mechanical Machines
Biomedical Statistics
Signals and Systems
Biomedical Engineering Safety
Clinical Engineering
Artificial Organs and Biotransportation
Bioinstrumentation
Biomedical Engineering Imaging
Perspective in Medical Technology

Ini pula syarat2 yang diberikan: (https://online.mohe.gov.my/upu/emas/
MEMENUHI SYARAT AM UNIVERSITI
DAN
SYARAT KHAS PROGRAM

Mendapat sekurang-kurangnya Gred B (3.00) pada peringkat Matrikulasi/Asasi dalam mata pelajaran berikut:

*
Mathematics/Engineering Mathematics; dan
*
Physics/Engineering Physics

atau

Mendapat sekurang-kurangnya Gred B (3.00) pada peringkat Matrikulasi/Asasi dalam mata pelajaran berikut:

*
Mathematics

dan

Mendapat sekurang-kurangnya Gred A- (3.67) pada peringkat Matrikulasi/Asasi dalam mata pelajaran berikut:

*
Chemistry
*
Biology

dan

Mendapat sekurang-kurangnya 2A pada peringkat SPM dalam mata pelajaran berikut:

*
Fizik

Keutamaan diberi kepada calon yang mengambil mata pelajaran Biology pada peringkat Matrikulasi/Asasi.

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

SM DIR ENTERPRISE

Saya telah menemubual seorang usahawan tempatan yang sangat berjaya dalam bidang keusahawanan yang diceburinya. Hasil temu bual selama 20 minit ini telah memberi peluang kepada saya untuk mengetahui sedikit sebanyak maklumat mengenai dunia keusahawanan. Beliau juga tidak lokek untuk berkongsi rahsia dan pengalaman beliau sepanjang menjadi seorang usahawan. Usahawan yang saya maksudkan ini ialah Encik Hidir. Beliau telah menubuhkan syarikatnya sendiri yang diberi nama Syarikat SM DIR ENTERPRISE. Syarikat ini merupakan sebuah syarikat yang menjual dan membekalkan perabot dan berlokasi di Hutan Melintang,Perak. Keistimewaan usahawan ini adalah kerana beliau satu-satunya usahawan Melayu di Daerah Hilir Perak yang membuka syarikat berasaskan perabot yang mana selalunya bidang ini dipelopori oleh kaum Cina.  Kata orang tak kenal maka tak cinta. Sebelum saya menceritakan lebih lanjut lagi berkenaan kejayaan dan pengalaman yang telah dilalui oleh usahawan ini, moleklah kiranya jika saya menc…

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH

Aku :Macam mana korang boleh start couple ni. Kau kenal dia waktu bila Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia. Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia. Kawan : Biasalah , kata romeo. 
Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku. Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang  melampau juga buat kawan aku jadi rimas. Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.
Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia. Sampai hati dia nak clash macam tu jer. Kita cinta mati dengan dia. Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni. Kita sayang gila kat dia. Aku : -_- (Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai pukul berapa entah)
Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku. Dia seronok…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…